x LUK
Søg
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in comments
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type

Belastningsklasser – Din guide til valg af riste og afløbsrender

Når du skal vælge afløbsrender og riste, skal du tage højde for, hvilken belastningsklasse du skal bruge. Belastningsklasserne kan være svære at overskue, derfor har vi her lavet en enkel og overskuelig guide til dig. Skulle du stadig have spørgsmål omkring dit valg af afløbsrender og riste, er du velkommen til at kontakte os, vi står klar til at hjælpe og vejlede dig.

En belastningsklasse viser, hvor stort et tryk afløbsrende og rist kan holde til. Det er derfor relevant at se på, hvad afløbet skal bruges til, og hvor det skal placeres. Der er nemlig forskel på, hvilken belastningsklasse afløbet skal have på hhv. P-arealer og havneområder, da anvendelserne er forskellige på disse områder.

Vores Sapodrain afløbsrender i polymerbeton opfylder de gældende normer på området, dvs. EN 1433 (tidl. DIN 19580). Du har mulighed for at rekvirere prøverapporter herom. De værdier der er anført sammen med belastningsklassen skal læses som brudlast ved en kontrolleret afprøvning som beskrevet i normen.

Med polymerbeton får du render, som er udformet med en fer og not, som sikrer en god samling. Ønsker du yderligere tætning, kan samlingen fuges med Polysan Power 2-komponent eller en 1-komponent som Polysan AKA1010.

Sapodrain fra Polysan kan opbygges på flere forskellige måder afhængig af opgaven. Kanterne er udskiftelige og fås i plast, galvanisering og rustfri og støbejern. Der er mulighed for at få Sapodrain med op til 20 meter løbende fald, og vores riste kommer enten som spalteriste, gitterriste eller støbejernsriste.

Ved riste smallere end 200 mm. bruges en faktor 0,6. Vi gør opmærksom på, at værdierne ikke direkte kan omsættes i hjultryk, men de danner grundlaget for en beskrivelse af anvendelsesområdet og karakteren af trafik.

Vægtklasse ikoner for Polysan produkterA15 ( 15kN )
Denne belastningsklasse bruges på områder, som udelukkende benyttes af fodgængere og cyklister.
Vægtklassen B for Polysans produkterB125 ( 125 kN )
B125 belastningsklassen bruges oftest på park- og boligområder, privat parkering i indkørsel osv.. Klassen egner sig til områder som trafikeres af fodgængere, cyklister og personbiler.
C vægtklassen for Polysan produkterC25 ( 250 kN )
Denne belastningsklasse bruges bl.a. på lukkede industriområder med begrænset truck- og lastbiltrafik, motorvejskiler, gågader og langs kantstene.
Polysan produkt med vægtklasse DD400 klasse
Klasse D400 benyttes på offentlige kørebaner (tværafvanding af motor- og motortrafikvej undtaget).
Polysan produkter der kan klare belastningsklasse EE600 ( 600 kN )
Denne belastningsklasse er velegnet til industriområder med intensiv og/eller truck- og lastbiltrafik - f.eks. godsterminaler, havneområder o.lign..
Polysan produkter der kan klare belastningsklasse FF900 ( 900 kN )
Den sidste belastningsklasse egner sig til ekstreme trafikbelastninger - f.eks. lufthavne, containerterminaler o.lign..